470 de români au fost repatriați din Spania, Belgia, Irak și Regatul Țărilor de Jos

Ministerul de Externe a anunțat că, vineri, au fost repatriați 470 de cetățeni români din Spania, Belgia, Irak și Regatul Țărilor de Jos, care au fost afectați de măsurile de restrângere a zborurilor din cauza pandemiei de coronavirus.

Potrivit unui comunicat de presă, cetățenii români au revenit din Spania pe ruta București-Madrid-București, respectiv București-Barcelona-București, 14 din Irak pe ruta București-Erbil–București și 179 din Regatul Belgiei și Regatul Țărilor de Jos, pe ruta București-Bruxelles-Amsterdam-București.

Repatrierea a fost asigurată prin intermediul a trei curse operate de compania Tarom și a unei curse operate de o companie privată românească.

Cetățenii români repatriați nu și-au mai putut prelungi șederea pe teritoriul statelor respective din diverse motive, au mai anunțat reprezentanții MAE.

Aceștia au precizat că au fost aduși în țară și 33 de cetățeni străini, rezidenți.

De asemenea, demersurile de repatriere organizate pe ruta București-Erbil-București au permis revenirea în statul de domiciliu a 17 cetățeni irakieni. Pe aceeași cursă, au fost îmbarcați și 125 de cetățeni străini care își continuă, prin România, traseul către statul de destinație”, se arată în comunicatul MAE.

%d blogeri au apreciat: