Alegeri Moldova. Igor Dodon face apel la calm, în așteptarea rezultatelor

Alegeri Moldova. Igor Dodon face apel la calm, în așteptarea rezultatelor

Candidatul socialist prorus la alegerile prezidențiale din Republica Moldova, Igor Dodon, a făcut, duminică, apel la calm, în așteptarea rezultatelor celui de-al doilea tur de scrutin.

“Alegerile s-au finalizat. Oamenii au votat, haideți să nu tulburăm spiritele în societate. Scopul nostru, al celor doi candidați, este să asigurăm un echilibru în societate”, a declarat el, la sediul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), după închiderea urnelor.

“Indiferent care va fi rezultatul, haideți să chemăm oamenii la calm. Nu avem nevoie de tulburări. Nu avem nevoie de provocări, de destabilizarea situației în societate”, a mai afirmat Dodon, într-un apel adresat contracandidatei sale proeuropene, Maia Sandu.

El a mai spus că mii sau “poate chiar zeci de mii” de cetățeni nu au reușit să voteze, “cei mai în vârstă din cauza timpului, diaspora din cauză că nu au ajuns buletinele” de vot.

Dodon a declarat că a cerut autorităților să fie deschise mai multe secții de votare în străinătate, dar că solicitarea sa a rămas fără răspuns.

“Cineva de la CEC (Comisia Electorală Centrală — n.r.), de la Guvern va trebui să răspundă pentru asta”, a adăugat candidatul socialist.

Preluare realitatea.net