Alegerile Prezidențiale 2019: Rezultatele parțiale după numărarea a 99,1% din voturi

AEP a anunțat datele după numărarea a 99,1% din voturi, prin centralizarea a 18.667 secţii de votare și a 8.610.226 voturi. Klaus Iohannis a obţinut 36,6%, Viorica Dăncilă- 23,8% şi Dan Barna- 13,9%.

Dacă la anunțarea primelor date exit-poll Dan Barna se arăta încrezător în șansele sale de a merge în Turul 2 împreună cu actualul președinte, Klaus Iohannis, în urmă cu puțin timp acesta a recunoscut că distanța dintre el și Viorica Dăncilă nu mai poate fi recuperată cu ajutorul voturilor din diaspora.

Presa internațională scrie că deja se conturează un al doilea tur cu opțiuni clare din partea votanților români.

„Sondajele efectuate la ieşirea de la urne în România arată că preşedintele în funcţie, Klaus Iohannis, probabil se va întâlni în turul al doilea cu liderul social-democrat Viorica Dancilă”, relatează Deutsche Welle.

Iohannis pe primul loc în primul tur al scrutinului prezidenţial din România”, titrează agenţia de presă Reuters.

„România: preşedintele în funcţie, proeuropeanul Iohannis, pe primul loc, cu un avans larg, în primul tur al scrutinului prezidenţial”, notează agenţia de presă Belga şi postul RTBF.

„Alegeri prezidenţiale în România: Klaus Iohannis se clasează în faţa Vioricăi Dăncilă”, conform sondajelor exit-poll”, titrează cotidianul italian La Repubblica.

„Preşedintele în funcţie, Klaus Iohannis, se va întâlni în turul doi al scrutinului prezidenţial cu fostul prim-ministru Viorica Dănicilă”, relatează ediţia în limba italiană a postului Euronews.

Klaus Iohannis are un avans clar”, titrează publicaţia germană Süddeutsche Zeitung.

Cum au votat românii la alegerile prezidențiale 2019 (99,1% din voturi):

Galben – PNL / Roșu – PSD / Verde – UDMR

%d blogeri au apreciat: