ANM: Vremea se încălzește începând de duminică

Vremea se menține rece în prima zi a weekend-ului, când temperaturile maxime nu vor depăși 24 de grade Celsius, urmând ca gradele să urce ușor în termometre în întreaga țară începând cu ziua de duminică, când se vor atinge până la 26 de grade și când vom avea partea de o vreme în general frumoasă.

Duminică, în schimb, vremea va fi în general frumoasă, temperaturile înregistrând o ușoară creștere comparativ cu ziua de sâmbătă.

„Cerul va fi mai mult senin ziua, iar noaptea se va înnora treptat în regiunile vestice. Valorile termice, în creștere ușoară în toate regiunile, se vor situa în jurul celor caracteristice datei, dar în orele dimineții va fi încă rece. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 și 26 de grade Celsius, iar cele minime în general între 0 și 14 grade. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană din sud-vest. În cursul nopții, izolat va fi ceață, iar în depresiuni se va produce brumă”, declară meteorologul Diana Giurgiu de la Administrația Națională de Meteorologie, pentru Mediafax.

În ceea ce privește vremea în Capitală, duminică, vremea se va încălzi ușor, cerul fiind mai mult senin. Temperatura maximă va fi de 24-25 de grade Celsius, urmând ca luni, aceasta să urce până la 26-27 de grade. Minimele zilei de duminică vor înregistra valori de 9-10 grade, mai scăzute în zona preorășenească, în timp ce luni, valorile minime vor înregistra 11-14 grade.

La munte, sâmbătă, vremea va fi rece, urmând ca începând cu ziua de duminică și aici să se înregistreze ușoare creșteri de temperaturi. Duminică vremea se va încălzi, dar va fi încă rece în orele dimineții. Cerul va fi mai mult senin ziua, iar din orele serii se va înnora treptat începând cu masivele vestice.

Vremea la mare va fi de asemenea rece pe tot parcursul zilei de sâmbătă, însă va trece prin același proces de încălzire treptată începând cu ziua de duminică.

Luni, valorile termice vor continua să crească ușor în cea mai mare parte a țării.

 

%d blogeri au apreciat: