Clarificări în privința eficienței vaccinului anti-Covid asupra noii tulpini din Marea Britanie | AUDIO

Autoritățile vin cu clarificări despre eficiența actualului vaccin anti-COVID în cazul noii tulpini identificate în Marea Britanie.

Vaccinul oferă protecție și față de această nouă tulpină, dar pe viitor, odată cu apariția de noi mutații, protecția ar putea dispărea complet.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, vaccinurile anti-COVID dezvoltate recent au ca țintă o proteină de la suprafața virusului, responsabilă cu pătrunderea SARS-COV-2 în celulele umane. Mutația identificată în Marea Britanie vizează învelișul noului coronavirus, dar numai dacă se înregistrează un număr mare de mutații eficiența vaccinului este afectată. Iar mutațiile se produc, de regulă, într-o perioadă lungă de timp.

Chiar dacă s-ar produce multe mutații, nu va fi necesară reluarea întregului processde dezvoltare a vaccinurilor, ci va fi nevoie doar de adaptarea lor periodică la tulpinile aflate în circulație, așa cum se întâmplă și cu vaccinul antigripal, a cărui compoziție se schimbă de la un an la altul.

În România, nu a fost încă identificată noua tulpină a virusului SARS-CoV-2, dar orice este posibil, a spus medicul Valeriu Gheorghiță, care a precizat că specialiștii de la Institutele  Cantacuzino și de la Matei Balș au toate instrumentele pentru a identifica această nouă tulpină.


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Florentina Mihăiță

 

%d blogeri au apreciat: