Cristian Tudor Popescu, despre botez: „E o stupizenie, toarnă-i de 3 ori apă cu cana pe cap” | VIDEO

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a comentat, la Piața Victoriei, incidentul de la Suceava, acolo unde un bebeluș de doar câteva săptămâni a ajuns, duminică, în stare gravă la spital, la scurt timp după ce a fost botezat. Ulterior a decedat.

Reacția Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților pare mai degrabă o scenă desprinsă din Sparta, spune gazetarul:

„Dumnezeu procedează aidoma spartanilor, nu vrea, care va să zică, Dumnezeu să-l priveze de vreuna din binecuvântările sale. Ce ne spune Biserica? Că Dumnezeu i-a luat viața ca să nu trăiască lipsit de picioare, de ochi, să nu se chinuiască. Păi așa procedau spartanii.”

Vă reamintim, micuțul care avea numai o lună și jumătate a fost botezat duminică la Biserica ”Sfinții Constantin și Elena” din municipiul Suceava.

Preotul care a oficiat botezul a scufundat bebelușul complet în apă, iar acesta a înghițit o mare cantitate de lichid.

Bebelușul a fost dus la spital și internat la ATI, însă a decedat, luni.

Logica Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, că bebelușul a murit pentru că „Dumnezeu nu vrea să îl priveze pe prunc de vreuna din binecuvântările Sale” este lipsită de sens, este de părere Cristian Tudor Popescu, întrucât sunt foarte multe persoane născute cu dizabilități și care au excelat în diverse domenii:

„Avem atâția copii care s-au născut cu dizabilități și care au făcut lucruri extraordinare după aceea.”

Mai mult, gazetarul spune că ritualul botezului ar trebui schimbat, astfel încât acesta să nu mai pună în pericol viața nou-născuților:

„E o stupizenie, toarnă-i de 3 ori apă cu cana pe cap. Nu-l primește Hristos printre iubitorii săi dacă îi toarnă apa cu cana pe cap? Să ia așa, cu gestul religios, apa în căușul palmelor și să-i dea drumul de 3 ori pe capul copilui sau adultului.”

Urmăriți în continuare emisiunea integrală: