Directorul unei bănci este noul administrator public al Timișoarei

Timișoara are de acum un nou administrator public, un bancher cu experiență, care ajunge în acest post după un proces de selecție care a început în luna noiembrie. Matei Creiveanu a fost ales dintre 307 candidați.

Are 42 de ani, este absolvent al Liceului german din București și licențiat în Relații Economice Internaționale la ASE. Vorbește trei limbi străine și a lucrat în România, Austria, Bulgaria, Cehia, Serbia și Slovacia.

„L-am ales pe Matei Creiveanu din 307 persoane care au aplicat, iar procesul a fost unul foarte exigent.

L-am ales pe Matei pentru că are o dublă experiență: a lucrat timp de 18 ani în privat, în bănci, dar are o solidă experiență de colaborare cu administrația publică din Europa Central Răsăriteană, inclusiv din România.

A inițiat și structurat finanțări municipale de peste 200 milioane de euro pentru municipii precum Oradea, Brașov, Iași, Craiova”, a declarat, Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

”Peste tot în centrul și sud-estul Europei, diferența dintre bunăstare și subdezvoltare, dintre povești de succes și eșecuri răsunătoare nu constă în bani. De la Praga la Sofia, municipalitățile au acces la finanțări rambursabile și nerambursabile aproape nelimitate.

Diferența între succes și eșec o face calitatea oamenilor care lucrează în administrația publică și mai ales calitatea liderilor din sectorul public”, a scris Matei Creiveanu în scrisoarea de intenție, primarul Timișoarei mărturisind că acest pasaje au fost unele decisive în decizia selectării sale.

”I-am dat lui Matei Creiveanu trei ținte principale: să reducă din cheltuieli de funcționare, să crească veniturile și să valorifice patrimoniul (împreuna cu viceprimarul), să crească calitatea serviciilor publice de curățenie, transport în comun, iluminat, spații verzi.

Sunt mândru că proiectul nostru de modernizare a administrației timișorene și a orașului atrage cei mai buni profesioniști din toată țara. Continuăm să-i căutăm”, a scris Dominic Fritz, primarul Timișoarei, pe Facebook.

Matei Creiveanu este, din 2014, directorul reprezentanței din România a băncii austriece HYPO Niedroesterreich Gruppe Bank AG, cea mai mare bancă de credit ipotecar din Austria.

%d blogeri au apreciat: