Emisiune de obligaţiuni, în valoare de 40 de milioane de euro

Prima emisiune de obligaţiuni Agricover, în valoare de 40 de milioane de euro, va fi listată în perioada imediat următoare pe piaţa reglementată a Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Emisiunea s-a desfăşurat printr-un plasament privat la BVB, care a fost suprasubscris şi s-a bucurat de o audienţă diversificată, atât în rândul investitorilor instituţionali (fonduri deschise de investiţii, bănci comerciale, instituţii financiare internaţionale), cât şi în rândul investitorilor din categoria „private banking”.

Obligaţiunile emise de Agricover Holding SA sunt denominate în euro, negarantate, valoarea nominală a unei obligaţiuni fiind de 50.000 de euro, cu o rată a cuponului de 3,5%.

Suma atrasă prin emisiunea de obligaţiuni este destinată finanţării operaţiunilor de creditare ale Agricover Credit IFN SA, subsidiară a Agricover Holding SA, specializată exclusiv în finanţarea fermierilor din România. Inclusiv prin fondurile atrase prin emisiunea de obligaţiuni, instituţia financiară nebancară îşi propune să menţină ritmul alert de creditare al fermierilor români şi să contribuie pe mai departe la creşterea susţinută, pe baze sustenabile, a performanţei agriculturii locale.

„Suntem onoraţi de interesul generat de această primă emisiune de obligaţiuni, în special în rândul persoanelor fizice, cât şi al investitorilor instituţionali, şi suntem entuziasmaţi de oportunitatea creată, aceea de a pune în contact, prin intermediul BVB, comunitatea financiară cu fermierii din România, pentru a construi împreună o agricultură românescă performantă, competitivă şi responsabilă faţă de mediu”, a declarat Ştefan Bucătaru, membru în Consiliul de Administraţie al Agricover Holding SA, coordonator operaţiuni derulate pe pieţe de capital.

FOTO: Inquam Photos / Alexandru Busca