Eurovision 2020: Bulgaria se retrage de la Eurovision

„Suntem triști să anunțăm că Bulgaria se retrage din Eurovision 2020. Decizia se bazează pe motive de natură economică, costurile acestui proiect depășind cu mult capacitatea financiară a BNT„, a transmis managementul televiziunii publice din Bulgaria.

EBU a reacționat rapid la decizia Bulgariei.

„Regretăm că BNT a luat decizia de a nu participa la Eurovision Song Contest de la Tel Aviv în 2019. BNT a fost un participant entuziast și s-a bucurat de mare succes în concurs în ultimii ani. Așteptăm cu nerăbdare reîntoarcerea Bulgariei în competiție”, transmit organizatorii Eurovision Song Contest.

Eurovision Song Contest 2020 va avea loc la Rotterdam, sub sloganul „Open Up”, cu semifinalele pe 12 şi 14 mai şi finala pe 16 mai. La ediţia cu numărul 65 a concursului, participă – alături de România – alte 40 de țări.

Precedenta ediţie a competiţiei muzicale a fost câştigată de Duncan Laurence, reprezentantul Regatului Țărilor de Jos, cu piesa “Arcade”.

Vocea care va reprezenta România la Eurovision 2020 este Roxen.  În urma tragerii la sorţi din data de 28 ianuarie, pentru împărţirea ţărilor participante în cele două semifinale ale competiţiei, România va intra în concurs în data de 12 mai, în cea de-a doua parte a primei semifinale.

%d blogeri au apreciat: