GALAȚI, al cincilea județ în care masca devine obligatorie și în aer liber

Masca devine obligatorie în toate spațiile aglomerate, închise și deschise, din Galați.

Măsura se va aplica de la 1 august, anunță Comitetul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Galați.

„Cu scopul prevenirii virusului SARS-CoV-2, se dispune desfășurarea tuturor activităților cu caracter religios în aer liber, cu obligativitatea purtării măș̦tii de protecție ș̦i respectarea mă̆surilor de distanț̦are fizică”, au transmis reprezentanții Prefecturii Galați într-un comunicat.

Administratorii firmelor care organizează evenimente private (nunți, botezuri, aniversări, etc.) vor reduce programul până la ora 22.00 în cursul săptămânii ș̦i până la 23.00 în zilele de sâmbătă̆ și duminică.

De asemenea, restul teraselor vor fi închise la ora 23.00 în fiecare seară, cum a stabilit marți seară Comitetul Național pentru Situații de Urgență, măsură ce ar urma – potrivit rosă fie adoptată miercuri seară în ședința Guvernului.

„De sâmbătă, 01 august 2020, se interzice comercializarea și consumul produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile special destinate, dispuse în exteriorul clădirii unde se desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice în intervalul orar 23.00-06.00. În intervalul menționat operatorii economici care desfășoară aceste activităț̦i au obligația să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienți la numărul locurilor pe scaune, precum și respectarea măsurilor de protecție individuală și igienă. Se interzice desfășurarea activității cu publicul pentru operatorii economici din domeniul jocurilor de noroc, în intervalul orar 23.00-06.00”, potrivit comunicatului Prefecturii Galați.

Până acum, alte patru județe au impus purtarea obligatorie a măștilor: Argeș, Dâmbovița, Vâlcea și Brașov.

%d blogeri au apreciat: