K. Iohannis: În dosarul 10 august, sper într-o decizie dreaptă a Justiției

Dacă cineva a greșit în ancheta privind evenimentele din 10 august, cu siguranță vor fi verificări și probabil se va ajunge și la un act administrativ – a declarat președintele Klaus Iohannis, întrebat dacă va cere demisia sau revocarea șefei DIICOT, procurorul Georgiana Hossu.

Președintele și-a exprimat, însă, speranța că, în final, decizia va fi una corectă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Câtă vreme suntem într-o procedură în derulare, chestiunile pot fi lămurite de la cei care le derulează. Nu cred că vă așteptați de la președinte să lămurească detalii de procedură. Dacă cineva a greșit în detalii de procedură, atunci CSM sau Ministerul Justiției va face verificări. Aceste chestiuni sunt în altă fază procedurală: e la procurorul general, care studiază speța și probabil în câteva zile vom primi un răspuns. Am toată încrederea că deciziile în final vor fi cele corecte și vom avea o justiție dreaptă.”

Dosarul 10 august a fost clasat de DIICOT după doi ani de investigații. Decizia procurorilor a lăsat, printer altele, nerezolvate acuzațiile la adresa Jandarmeriei, care, la vremea respectivă, a intervenit cu gaze lacrimogene și tunuri cu apă asupra a peste 100.000 de protestatari adunați în Piața Victoriei, care solicitau pașnic demisia Cabinetului Dăncilă.

%d blogeri au apreciat: