MAE: 12 cetățeni români, depistați cu coronavirus în Germania

Ministerul de Externe anunță că 12 cetățeni români, angajați ai unei companii din Berlin, au fost confirmați cu coronavirus.

Starea de sănătate a tuturor persoanelor diagnosticate cu COVID-19 este în prezent bună, aceștia prezentând simptome ușoare.

MAE menționează că cetățenii români infectați locuiesc într-un spațiu de cazare din afara orașului Berlin, alături de alți șapte lucrători români. În acest context, autoritățile locale au dispus plasarea în carantină a tuturor persoanelor cazate în locația respectivă, în vederea limitării riscului de răspândire a infecției, angajatorul asigurând aprovizionarea cu cele necesare pe perioada carantinei.

Totodată, autoritățile germane anunță că patru cetățeni români, dintre care trei confirmați pozitiv, au fugit din locația de carantină.

La acest moment, autoritățile germane întreprind demersuri pentru identificarea acestora. MAE menționează că nerespectarea măsurii carantinei poate fi sancționată cu amendă sau închisoare, în conformitate cu legislația germană.

%d blogeri au apreciat: