MAE: 41 de români care munceau la o fabrică din Germania, depistaţi cu coronavirus

MAE a transmis că un număr de 41 de cetăţeni români care îşi defăşoară activitatea la o companie de prelucrare a cărnii din localitatea Straubing-Bogen, landul Bavaria, au fost testaţi pozitiv cu coronavirus.

Cei mai mulți sunt asimptomatici sau cu simptome uşoare, conform comunicatului de presă transmis de instituţie.

O parte dintre români au ieşit din autoizolare, ca urmare a finalizării perioadei de 14 zile pentru care a fost dispusă această măsură.

Ministerul, prin Consulatul General al României la Munchen, anunţă că s-a autosesizat în urma informaţiilor apărute în mass-media din Germania, referitoare la depistarea cazurilor în rândul mai multor lucrători ai unei companii de prelucrare a cărnii din landul Bavaria.

Potrivit datelor obţinute de către oficiul consular de la autorităţile locale, un cetăţean român, depistat pozitiv cu COVID-19, este internat într-o unitate medicală, starea sa de sănătate fiind bună la acest moment.

MAE mai precizează că la nivelul Consulatului General al României la Munchen nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă consulară din partea cetăţenilor români care îşi desfăşoară activitatea la această companie.

%d blogeri au apreciat: