Ministrul Toader: Evaluarea procurorului general, finalizată “în cea mai mare parte”

Ministrul Justiţiei a declarat, luni seara, că a terminat “în cea mai mare parte” procesul de evaluare a procurorului general Augustin Lazăr, însă a evitat să spună când va face public raportul de evaluare, subliniind că “timpul se măsoară în zile”.

Prezent într-o emisiune la Antena 3, Tudorel Toader a fost întrebat dacă a terminat evaluarea procurorului general, notează Agerpres.

“În cea mai mare parte da. Mai sunt nişte elemente pe care vreau să le evaluez. (…) Timpul se măsoară în zile. (…) Voi face cunoscute criteriile de evaluare şi concluziile raportului de evaluare în mod public şi deodată la toată lumea. (…) Îi spuneam procurorului general, făceam referire şi la mine şi la oricine, că vine o vreme când oricare poate şi trebuie să fie evaluat. Precum pregătirea, formarea profesională este continuă şi evaluarea e continuă. Dacă vrei să evaluezi pe cineva nu termini niciodată, pentru că pe zi ce trece descoperi ceva nou, pe zi ce trece reevaluezi ceea ce ai evaluat în trecut”, a răspuns ministrul Justiţiei.

Întrebat dacă s-a întâlnit cu Augustin Lazăr în legătură cu evaluarea acestuia, Tudorel Toader a afirmat: “Nu. Evaluarea se face după criteriile legale, ca să nu spună cineva de legalitatea procedurii de evaluare. Sunt criteriile din lege, le-am respectat, zic eu, şi la evaluarea doamnei procuror şef de la DNA. După aceea, sunt elemente obiective pe care le constaţi, le analizezi şi concluzionezi. (…) Ce să-l întreb? Sigur, voi avea o discuţie cu dânsul, dacă va da curs invitaţiei mele, sper că va da curs. Înainte de a face raportul public, îl voi invita, îl voi servi cu o cafea şi voi concluziona”.

Powered by WPeMatico

%d blogeri au apreciat: