Noua tulpină a SARS-COV 2, mult mai contagioasă, depitată în 33 de ţări

Noua variantă a virusului SARS COV -2, apărută în Marea Britanie, a fost descoperită deja în 33 de ţări.

Turcia, de exemplu, nu mai primeşte pe teritoriul său persoane care vin din Regatul Unit, după ce şi pe teritoriul său au fost depistate 15 cazuri de infectare cu tulpina africană a virusului.

Turcia este a 33-a ţară în care noua variantă a virusului a fost găsită. Toate cele 15 cazuri – la călători care au venit din Regatul Unit.

Din cele 33 de state, aproape jumătate sunt din Europa. Italia, Spania, Portugalia, Belgia, Finlanda, Franţa şi Germania – sunt câteva dintre ele.

Totodată, numărul statelor care pun în izolare persoanele care vin din Marea Britanie a ajuns la 40.

Unele țări impun restricții călătorilor, inclusiv cetățeni americani, care în ultimele săptămâni au vizitat țările în care a fost detectată varianta nouă de Covid-19.

Spre exemplu, Filipine a extins restricțiile pentru călătorii din Marea Britanie și alte 18 țări, adăugând pe listă Statele Unite după ce în Florida, California și Colorado a fost găsit virusul.

Niciuna dintre persoanele găsite infectate în Statele Unite nu a călătorit însă recent, ceea ce creează temeri privind amploarea circulației noului virus despre care se ştie că este mult mai contagios.

%d blogeri au apreciat: