Orban: În fiecare săptămână, Parlamentul ne mai generează cheltuieli pentru care nu există resurse | VIDEO

În debutul şedinţei de Guvern de joi, premierul le-a transmis miniștrilor că deciziile parlamentului pun presiune pe buget.

Ludovic Orban le-a cerut, totodată, celor care sunt și parlamentari să fie prezenţi în plen atunci când se dezbat proiecte de legi cu un asemenea impact economic.

“Vedeţi că Parlamentul iar a mai făcut o nefăcută. A trecut o lege, trebuie să avem grijă. Trebuie să stam tare în şa pentru că în fiecare săptămână Parlamentul ne mai toarnă câteva reglementări care ne mai generează cheltuieli pentru care nu există resurse. Parcă vor să ducă România în stare de a nu putea să facă faţă plăţilor. Ăsta e un asemenea gest de iresponsabilitate… încercaţi să fiţi mai activi în comunicarea publică, să prevenim toate năzdrăvăniile astea, să oprim populismele astea care ne generează o situaţie în care foarte greu vom putea face faţă obligaţiilor generate de reglementările adoptate în Parlament”, a spus șeful executivului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

“Ar trebui ca la dezbaterea în plen a unor legi de genul ăsta să fie prezenţi în plen miniştri care să vină cu toate argumentele pentru a-i convinge pe parlamentari că nu trebuie să voteze ca în an electoral, ci trebuie să voteze în funcţie de nişte argumente foarte solide. Nu putem să lăsăm sarabanda asta de proiecte de legi, care ies pe bandă rulantă din Parlament şi care ne creează o asemenea dificultate”, a adăugat Ludovic Orban.

Ministrul Finanțelor a declarat, totodată, că România va trebui să depună o garanţie de 393 de milioane de euro pentru a putea atrage fonduri prin Programul SURE al UE, privind măsuri active de ocupare a forţei de muncă, ţara noastră urmând să acceseze până la 5 miliarde de euro prin acest program.

“Pentru Programul SURE garanţia este de 393 de milioane de euro şi, în acest moment, aşa cum arată programul, putem să accesăm şi până la 5 miliarde de euro. Este şi suma pe care am comunicat-o către Comisia Europeană, mergem pe maxim”, a explicat Florin Cîţu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

%d blogeri au apreciat: