Papa Francisc: “Sunt bucuros să mă găsesc în frumoasa dumneavoastră țară”

Papa Francisc a adresat, vineri, un prim mesaj în cadrul vizitei istorice desfășurate în țara noastră, precizând, într-un discurs ținut la Palatul Cotroceni, că se bucură că se regăsește într-o țară atât de frumoasă, la 20 de ani de la vizita Papei Ioan Paul al II-lea.

“Adresez salutul meu cordial și mulțumirile mele domnului președinte și doamnei premier pentru invitația de a vizita România. Îl salut pe membrii corpului diplomatic și pe membri societății civile. Pe fratele meu Daniel țin să îl salut cu iubire frățească. (…) Îl salut cu drag pe episcopi, preoții și toți membrii Bisericii Catolice. Sunt bucuros să mă găsesc în frumoasa dumneavoastră țară, la 20 de ani de la vizita Papei Ioan Paul al II- lea și când țara dvs deține președinția Consiliului UE, la 30 de ani când țara dvs s-a eliberat de la regimul comunist”, a declarat Papa Francisc, într-un discurs ținut la Palatul Cotroceni.

Suveranul Pontif a amintit că România s-a angajat pentru recunoașterea fundamentală a libertății religioase.

Președintele Klaus Iohannis a declarat vineri, la ceremonia de la Palatul Cotroceni, că în urmă cu mai puțin de o săptămână destinul european a fost confirmat cu forță de românii din țară și străinătate, iar diplomația pontificală continuă să reprezinte un factor pacificator.

La ceremonia aniversară participă și foștii președinți Traian Băsescu și Emil Constantinescu, premierul Viorica Dăncilă, președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu și președintele Camerei deputaților, Marcel Ciolacu.