Polonia nu va administra vaccinul anti-COVID-19 de la AstraZeneca persoanelor vârstnice

Pexels Artem Podrez

Polonia anunță că nu va administra vaccinul anti-COVID-19 de la AstraZeneca persoanelor vârstnice. O decizie finală va fi luată la recomandarea Consiliului Medical de pe lângă prim-ministru, a declarat luni responsabilul guvernamental pentru programul de vaccinare.

”Dacă vorbim despre decizia Consiliului Medical, o aşteptăm în zilele sau chiar orele următoare, însă este clar că persoanele vârstnice nu vor fi vaccinate cu acest vaccin”, a spus Michal Dworczyk într-o conferinţă de presă la Varşovia.

Profesorii ar putea să fie primii care să fie vaccinaţi.

Joi, comitetul pentru vaccinare din Germania a recomandat ca vaccinul AstraZeneca să fie administrat doar grupelor de vârstă între 18 şi 64 de ani, în lipsa datelor suficiente la momentul actual, iar experţi medicali austrieci au emis duminică o recomandare similară.

Polonia aşteaptă primele livrări de vaccinuri de la AstraZeneca în jurul datei de 9 februarie.

Până în prezent, în Polonia au fost administrate aproape 1,2 milioane de doze de vaccin, majoritatea de la Pfizer/BioNTech. În total, peste 200.000 de persoane au primit deja ambele doze. Deocamdată au fost vaccinaţi 94% dintre medici şi 80% dintre rezidenţii căminelor pentru vârstnici, a precizat Dworczyk.