Premierul spune că nu este nevoie ca angajații teraselor să ceară CNP-ul clienților

Premierul Ludovic Orban a spus, luni seara, că nu este nevoie ca angajații teraselor să noteze CNP-ul persoanelor care fac rezervări, ci doar numele, prenumele și numărul de telefon.

Șeful Executivului precizează că aceste date sunt utile într-o eventuală anchetă epidemiologică.

„Rațiunea acestei măsuri a fost foarte simplă: din cauză că se adună foarte mulți oameni la un loc, dacă se descoperă un caz de persoană care este pozitivă, care s-a dus într-o terasă, ai nevoie pentru rapiditatea anchetei epidemiologice să poți să consulți bazele de date ca să știi care sunt persoanele care există cu risc de infectare”, a explicat, luni seara, premierul Ludovic Orban, la Digi 24.

Șeful Executivului a precizat că „nu este ceva nou” ca persoanelor care vor să facă o rezervare să li se ceară anumite date de indentificare.

„Îi vom ajuta să înțeleagă (pe patronii de restaurante – n.red.). (…) Toate acest lucruri o să le clarificăm. E nevoie să poți să identifici persoana, să știi nume, prenume și măcar un număr de telefon sau adresa.

Terasele au fost deschise luni, ca urmare a unei noi relaxări a restricțiilor. Conform legii, reprezentanții teraselor trebuie să ceară clienților date de identificare, iar unii angajați au cerut chiar și CNP-ul celor ce au făcut rezervări.

%d blogeri au apreciat: