Prinţul Mikasa al Japoniei a murit la vârsta de 100 de ani

Familia regală niponă este în doliu, după ce prințul Mikasa, unchiul împăratului Japoniei, Akihito, a murit joi, la vârsta de 100 de ani. Acesta era cel mai în vârstă membru al familiei regale.

Mikasa a fost fratele mai mic al tatălui împăratului, Hirohito, și a murit la ora locală 08.34 la spitalul internațional St. Luke din Tokyo, unde primea îngrijiri medicale. Casa regală nu a făcut public motivul morții, însă Mikasa, cunoscut și ca Takahito, a fost spitalizat de mai multe ori anul acesta, în luna mai el fiind tratat pentru penumonie.

Jurnaliștii de la postul de televiziune japonez NHK au declarat că, acesta avea mai multe probleme de sănătate, în special la inimă și la plămâni. În luna iunie, i-a fost implantat un pacemaker la inimă, însă starea lui s-a înrăutățit brusc joi. Ultima dată a fost văzut în public pe data de 2 ianuarie, când familia regală a ieșit pe balconul Palatului Imperial din Tokyo pentru a-i saluta pe oamenii care s-au adunat acolo pentru a sărbători noul an.

Născut în decembrie 1915, prințul Mikasa era cel mai în vârstă membru al familiei regale și era al cincilea la succesiunea la tronul Japoniei.

Preluare de pe www.libertatea.ro

%d blogeri au apreciat: