Și Spitalul Județean Suceava se redeschide pentru pacienții non-covid

Începând de marți, 2 iunie, Spitalul Județean Suceava se redeschide pentru pacienții non-covid.

Conducerea unității medicale a anunțat și condițiile în care cel mai mare spital din județ își va reluat activitatea și spune că a luat toate măsurile pentru a limita la maximum transmiterea noului tip de coronavirus.

Spitalul din Suceava a fost declarat spital covid la finalul lunii martie, după ce sute de cadre medicale de aici s-au infectat, iar orașul și alte opt comune limitrofe au fost plasate în carantină.

Anunțul privind redeschiderea spitalului din Suceava la parametrii standard a fost făcut de conducerea civilă interimară.

Medicul Anatolii Buzdugan a precizat că de săptămâna viitoare spitalul este pregătit să primească atât pacienții covid, cât și persoane care nu au fost testate pozitiv.

Terapia intensivă se va împărți în două sectoare, cu circuite separate și pe etaje diferite.

Circuitele interne au fost gândite în așa fel încât să fie minimalizat riscul de răspândire a virusului și de declanșare a unui alt focar epidemiologic.

Managerul interimar al Spitalului din Suceava a spus că măsura de revenire la normalitate a fost luată pentru a ajuta celelalte unități medicale din județ care sunt asaltate de pacienții non-covid.

De asemenea, redeschiderea este posibilă ca urmare a scăderii semnificative a persoanelor confirmate cu SARS-CoV2 și care sunt internate în spitalul din Suceava.

În acest moment, există un număr de 206 pacienți infectați cu noul coronavirus, iar cifra se diminuează de la o zi la alta.

Totuși, Anatolii Buzdugan a făcut un apel la pacienți să se prezinte la spital doar pentru urgențe medicale și urgențe chirurgicale pentru a se evita blocarea activității.

%d blogeri au apreciat: