Vosganian, ALDE: Alianța cu Pro România s-a încheiat

Purtătorul de cuvânt al ALDE a anunțat că alianța electorală pe care partidul său o avea cu Pro România s-a încheiat duminică, după primul tur al alegerilor prezidențiale.

„Astăzi, alianţa noastră electorală cu Pro România s-a încheiat. Fiecare partid porneşte pe drumul său, separat”, a anunţat Varujan Vosganian, la Antena 3.

Potrivit lui, alianța a avut un singur obiectiv, susținerea lui Mircea Diaconu la alegerile prezidențiale. Protocolul, parafat de Călin Popescu Tăriceanu și Victor Ponta, data din luna august.

„Sigur că în Parlament putem vota legi împreună, am votat şi legi în unanimitate, dar în ceea ce priveşte formalizarea printr-o înţelegere care să aibă un obiectiv comun, această înţelegere se încheie azi”, a adăugat Varujan Vosganian.

Potrivit datelor furnizate de AEP, după centralizarea a 14.396 secții de votare, ceea ce înseamnă 64,7% din voturi, Klaus Iohannis a obținut 36,7%, Viorica Dăncilă- 25,2% și Dan Barna-12,1%. Mircea Diaconu a obținut, până în momentul de față, doar 9% din voturi.

%d blogeri au apreciat: